Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційне працевлаштування

опубліковано 28 червня 2024 о 10:25

У Головному управлінні ДПС у Харківській області щоденно проводяться сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Офіційне працевлаштування».  

На запитання платників відповідає начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Володимир Ніконенко.

Так, під час чергової «гарячої лінії» фахівець роз’яснив, що для реалізації своїх трудових прав працівники повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору та видання наказу про прийняття на роботу. Трудовий договір гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, допомогу у разі нещасного випадку на роботі, пільги, якщо є малолітні діти, тощо.

Володимир Ніконенко акцентував увагу, що легалізація заробітної плати залишається актуальним питанням сьогодення. Кожен громадянин нашої країни має усвідомлювати, що тільки офіційні трудові відносини гарантують захищене майбутнє.

На всі поставлені питання платники податків отримують вичерпні відповіді під час заходів.