Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася чергова зустріч з платниками податків

опубліковано 08 липня 2024 о 10:50

Сьогодні фахівці Головного управління ДПС у Харківській  області провели онлайн зустріч з  платниками податків м.Харкова  та області. 

Зокрема податківці повідомили, як можна зареєструвати  РРО/ПРРО, особливості їх використання, які штрафні санкції наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Окрім того розповіли, що реалізувати право на податкову знижку за витратами 2023 року  громадяни можуть до кінця поточного року. Для цього необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2024 року (включно).

Зокрема,  це можна зробити не відвідуючи податкові органи, за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет» або мобільного застосунку «Моя податкова».  Акцентували увагу присутніх, що податкову знижку можуть отримати тільки ті громадяни, яким виплачувалась  офіційна заробітна плата.

Також під час заходу фахівці ГУ ДПС повідомили,  про необхідність своєчасної та у повному обсязі сплати податкових платежів  та правильного заповнення платіжної інструкції при сплаті податків.

На всі запитання учасників заходу спікери надали вичерпні відповіді.