Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар з питань блокування податкових накладних

опубліковано 15 липня 2024 о 13:00

Спікером заходу виступала заступник начальника управління  - начальник відділу роботи з ризиками  управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС області Юлія П`яташ. Серед учасників івенту – представники Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області. 

Юлія П`яташ нагадала, що блокування податкових накладних відбувається за результатами проходження автоматизованого моніторингу, який здійснюється в порядку, визначеному Постановою КМУ № 1165 від 01.12.2019 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». 

Податківець, зокрема,  зазначила, що для уникнення призупинення реєстрації податкових накладних передбачений механізм подання платником ПДВ Таблиці даних платника податку, в якій зазначаються коди УКТЗЕД товарів або ДКПП послуг, які підприємством придбаваються/постачаються, з обов`язковим долученням відповідного пояснення з посиланням на податкову та іншу звітність щодо реальності здійснення своєї господарської діяльності, забезпеченості необхідними обсягами майнових, трудових ресурсів, технологічним обладнанням і т.д. Ця Таблиця розглядається Комісією податкового органу, після чого приймається рішення про її врахування або про відмову, про що повідомляється суб`єкту господарювання. Після врахування Таблиці надалі реєстрація ПН щодо реалізації товарів/послуг по зазначених у цій Таблиці даних кодах УКТЕД товарів або ДКПП послуг не призупиняється. 

Якщо Таблиця даних платника податків не врахована, то цю Таблицю можна подавати декілька разів, обмежень немає. При цьому, для її врахування Комісією податкового органу необхідно усунути причини відмови, зазначені у попередньому рішенні. 

Юлія П`яташ відповіла на питання платників та нагадала, що з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН у ГУ ДПС у Харківській області працюють «гарячі лінії», за якими платники податків можуть отримати консультації. Телефони «гарячих ліній» розміщені за посиланням: https://kh.tax.gov.ua/okremi-storinki/656250.html.