Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся спільний захід у формі «круглого столу»

опубліковано 15 липня 2024 о 14:00

Сьогодні відбувся спільний захід у формі «круглого столу»  за участі начальниці Чугуївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Юлії Сурядної разом із своєю заступницею Іриною Воробєй та  з начальником Чугуївської районної військової адміністрації Харківської області Сергієм Лободенком, заступником Чугуївської районної військової адміністрації Олександром Апостолом та керівниками відділів адміністрації.

««Хто володіє інформацією, той володіє світом», а в нашій реальності – хто володіє електронним підписом, той володіє доступом до широкого кола інформаційних ресурсів», - зазначила Юлія Сурядна.

Вона повідомила, що відповідно до п. 4 статті 18 Закону України «Про електронні довірчі послуги» , кваліфікований електронний підпис має таку саму юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису. Електронний підпис фактично є електронним посвідченням особи, що дозволяє безпечно та надійно ідентифікувати людину в мережі Інтернет, на офіційних інформаційних ресурсах органів державної влади та організацій приватного бізнесу. Така ідентифікація дозволяє отримати в онлайн-режимі (тобто не виходячи з дому) значну кількість різноманітних послуг, що особливо актуально під час воєнного стану.

Також під час спілкування посадовиця повідомила про зміни в податковому законодавстві, передбачені Законом України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», а саме:  про обов’язок використання фізичними особами – підприємцями  ІІ-ІV груп РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01 січня 2022 року незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Окрім того  начальниця інспекції  Юлія Сурядна довела до відома присутніх інформацію  про можливість отримання великого спектру послуг від ДПС через мобільний додаток «Моя податкова».

Зокрема для того, щоб дізнатися про доходи,  достатньо зробити лише декілька кроків: 

- необхідно завантажити застосунок «Моя податкова» в App Store або Google Play; 

- ідентифікуватися онлайн з використанням файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача;

- обрати меню «Отримати відомості про суми виплачених доходів» у розділі «Послуги»;

- вказати необхідний період, за який бажаєте отримати відомості;  

- отримати результат за 5 хвилин.

Також за допомогою мобільного  застосунку «Моя податкова»  у розділі «Послуги» є можливість подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. 

Учасники заходу зазначили, що такі конструктивні діалоги між місцевою владою і контролюючим органом  дають можливість вирішувати проблеми та ситуації, які розглядаються, аналізуються і спільними зусиллями розробляється план заходів задля досягнення порозуміння влади, бізнесу і контролюючих органів особливо у тяжкий для держави воєнний час.