Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся захід у форматі «круглого столу»

опубліковано 23 липня 2024 о 13:00

Нещодавно відбувся спільний захід у форматі «круглого столу» за участю начальника Індустріальної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Харківській області Олега Лепунова та заступника голови адміністрації Індустріального району Харківської міської ради Дмитра Жукова із співробітниками Індустріального та Немишлянського ТЦК СП.

«Сервіси ДПС постійно вдосконалюється та коло їх можливостей розширюється з урахуванням змін законодавства», - зазначила Олег Лепунов.

Він повідомив, що Державна податкова служба України є розробником безкоштовного електронного сервісу для платників податків – «Електронний кабінет» (за адресою https://cabinet.tax.gov.ua). Цей сервіс функціонує в режимі реального часу, не потребує встановлення спеціалізованого програмного забезпечення, бо працює по прямому з’єднанню в мережі Інтернет, у режимі 24/7.

Окрім того начальник інспекції Олег Лепунов розповів присутнім інформацію про можливість отримання великого спектру послуг від ДПС через мобільний додаток «Моя податкова».

Зокрема для того, щоб дізнатися про доходи, достатньо зробити лише декілька кроків: 

- необхідно завантажити застосунок «Моя податкова» в App Store або Google Play; 

- ідентифікуватися онлайн з використанням файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача;

- обрати меню «Отримати відомості про суми виплачених доходів» у розділі «Послуги»;

- вказати необхідний період, за який бажаєте отримати відомості;

- отримати результат за 5 хвилин.

Також за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова»  у розділі «Послуги» є можливість подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки.

Учасники заходу зазначили, що такі конструктивні діалоги між місцевою владою, органами військового управління і контролюючим органом дають можливість швидко вирішувати нагальні питання, особливо у тяжкий для держави воєнний час.