Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн семінар для платників податків Харківщини

опубліковано 24 липня 2024 о 11:10

У Головному управлінні ДПС у Харківській області відбувся онлайн вебінар для платників податків Харківського регіону.

Під час заходу податківці повідомили про створення доступних і зручних електронних сервісів ДПС України: «Електронний кабінет», Загальнодоступний  інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) та мобільний застосунок «Моя податкова».

Зокрема зазначили, що  за допомогою сервісу «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова» можна переглядати особисті данні, отримати довідку про доходи,  інформацію з реєстрів, сплачувати податки, надавати звітність тощо.  

Також розповіли у яких випадках громадяни можуть скористатися правом на податкову знижку. Зокрема, це витрати:  за навчання, страхування життя, переобладнання автомобіля на «газ», репродуктивні технології, за оренду житла внутрішньо переміщеними особами тощо. Декларацію про майновий стан і доходи для реалізації права на податкову знижку за витратами минулого року необхідно подати до 31 грудня 2024 року (включно).

Окрім того фахівці ГУ ДПС розповіли про новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів. Детально зупинилися на порядку повернення платежів із бюджету.

Повідомили,  що своєчасно та у повному обсязі сплачені податки – це фінансова підтримка Держави та зміцнення її обороноздатності.