Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася онлайн зустріч

опубліковано 14 жовтня 2024 о 10:45

У Головному  управлінні ДПС у Харківській області відбулася онлайн зустріч з платниками податків м.Харкова і області. 

Під час заходу податківці розповіли про удосконалення процесів обліку платежів та створенняудосконалення відповідних сервісів та порядок заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати податкових платежів.

Також нагадали громадянам, що отримати  податкову знижку, за витратами 2023 року можна лише до кінця поточного року.

Декларація про майновий стан і доходи  для реалізації права на податкову знижку надається до 31 грудня 2024 року (включно). Подати декларацію в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет» або мобільного застосунку «Моя податкова».

Акцентували увагу присутніх, що реалізувати право на податкову знижку можуть тільки ті громадяни, які отримували офіційну заробітну плату та сплачували податок на доходи фізичних осіб.

Крім того податківці розповіли, як за допомогою електронних сервісів від ДПС  можна здійснювати листування з податковими органами, отримувати інформацію з реєстрів, сплачувати податки тощо. 

Також фахівці поінформували платників податків про основні аспекти Національної стратегії доходів, а також про новації експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками у Державній податковій службі.

На всі запитання учасників  зустрічі податківці надали  вичерпні відповіді.