Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо ліцензування підакцизних товарів на «гарячій лінії»

опубліковано 14 жовтня 2024 о 13:30

Заступник начальника управління, начальник відділу ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Харківській області Микола Нагорний на минулому тижні проводив сеанси телефонного зв’язку «гарячі лінії»  з питань ліцензування підакцизних товарів.

Платники податків цікавилися розміром річної плати за ліцензію на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, а також рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, та термінами дії таких ліцензій. Податківця запитували які документи необхідно подати суб’єкту господарювання для отримання ліцензії на право оптової торгівлі підакцизною групою товарів і у який термін видається ліцензія та інше.

Зокрема, під час заходу надійшло питання про розмір щорічної плати за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами. 

Микола Нагорний повідомив, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами становить 2000 грн на кожне місце торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст – 250 грн на кожне місце торгівлі.

Для місць торгівлі, які розташовані за межами території міст обласного підпорядкування і міст Києва та Севастополя на відстані до 50 км та які мають торговельні зали площею понад 500 кв. м, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами становить 2000 грн на кожне місце торгівлі.

На всі запитання платників, які надходили під час «гарячих ліній, фахівець надав вичерпні відповіді.