Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн семінар провели харківські податківці

опубліковано 15 жовтня 2024 о 11:00

Фахівці Головного управління ДПС у Харківській області провели онлайн вебінар.

Під час заходу спікери розповіли  про нюанси реєстрації та застосування РРО і ПРРО, штрафні санкції, які наразі діють у випадках порушень чинного законодавства у сфері розрахункових операцій, відсутності ліцензій на торгівлю підакцизними товарами тощо.

Крім того, податківці роз’яснили громадянам як можна отримати податкову знижку за витратами минулого року. Зокрема, внутрішньо переміщені особи можуть скористатися цим правом у разі сплати коштів  по договору оренди житла. 

Акцентували увагу присутніх, що декларація про майновий стан і доходи  для реалізації права на податкову знижку надається до 31 грудня 2024 року (включно). Подати декларацію в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет» або мобільного застосунку «Моя податкова».

Також податківці розповіли про порядок повернення платежів із бюджету та  як можна отримати Витяг щодо стану розрахунків платежів  з бюджетами та сплати єдиного внеску.

Платників податків поінформували про основні аспекти Національної стратегії доходів, а також про новації експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками в Державній податковій службі.

На всі запитання учасників  заходу фахівці ГУ ДПС області  надали вичерпні відповіді.