Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спецподаткова: Проблеми подання електронної звітності про використання РРО вирішуємо разом

опубліковано 22 травня 2013 о 15:03

З 1 січня 2013 року передбачено обов’язкове подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) по дротових або бездротових каналах зв’язку за технологією Національного банку України.

Про це під час засідання «круглого столу» в СДПІ по роботі з ВПП у м. Харкові ДПС нагадав заступник начальника інспекції Євген Бамбізов.

«Запровадження подання звітної інформації в електронному вигляді є позитивною тенденцією щодо спрощення документообігу. Це дасть змогу суб’єктам господарювання заощаджувати час та сприятиме скороченню кількості перевірок податковими органами дотримання вимог законодавства щодо використання реєстраторів розрахункових операцій та ведення касової  дисципліни», - зазначив податківець.

У конструктивній розмові з платниками податків та представниками центрів сервісного обслуговування РРО обговорювалися проблемні питання, які виникають як між платниками та сервісними центрами, так і між сервісними центрами  і виробниками касових апаратів. 

В результаті, за всіма порушеними питаннями були знайдені варіанти рішень, спрямованих на забезпечення найближчим часом підприємств реєстраторами розрахункових операцій відповідного зразку.

Євген Бамбізов попередив платників податків, що вже з 1 липня цього року у випадку не надання звітності в електронному вигляді, пов'язаної із застосуванням РРО, до порушників будуть застосовуватися штрафні (фінансові) санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів.

 

Відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

СДПІ по роботі з ВПП у м. Харкові ДПС