Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснюємо, навчаємо, консультуємо

опубліковано 27 червня 2024 о 10:55

Чергову онлайн зустріч з платниками податків провели фахівці Головного управління ДПС у Харківській області.

Під час заходу податківці роз’яснили порядок реєстрації  РРО/ПРРО, особливості їх використання, повідомили про штрафні санкції, які наразі діють у випадках  порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Окрім того повідомили про сервіси ДПС України: «Електронний кабінет», Загальнодоступний інформаційний ресурс (ЗІР) і мобільний застосунок «Моя податкова».

Зокрема зазначили, що завдяки сервісу «Електронний кабінет» і мобільному застосунку «Моя податкова»  можна листуватися з податковими органами, отримувати інформацію з реєстрів, дізнатися про податковий борг, подати  декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки  тощо. 

Акцентували увагу, що платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. 

Також нагадали, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Останній термін подання такої декларації - 31 грудня 2024 року.

Також повідомили. що незадекларована праця не підтримує ЗСУ. Неоформлені працівники менше вмотивовані, соціально не захищені, так як не мають оплачуваних відпусток, лікарняних, їм не нараховується трудовий стаж, що у подальшому впливає на розмір  пенсії тощо.

На всі запитання учасників заходу фахівці ГУ ДПС надали вичерпні відповіді.